Wandelen maakt je creatiever, ook al neem je een mini wandelpauze. Hier knapt je mind van op

Geef je idee de ruimte door een wandeling te maken

Een van de gemakkelijkste manieren op voeding te geven aan een nieuw idee of juist nieuwe ideeën op te doen is in de benen komen en een wandeling maken want: wandelen maakt je creatiever. Dit is al een poosje bekend en beroemdheden uit het verleden zoals  Beethoven, Mahler, Charles Dickens en Darwin gebruikten bewust de wandeling om blokkades op te heffen. Recent is wetenschappelijk aangetoond in een onderzoek van Marily Oppezzo aan de Universiteit van Stanford dat wandelen, versus zitten,  het ruime creatieve denken tot 80 % meer activeert. Zie video onderaan

Niet de details, wel de ruime blik

Bij het wandelen blijkt dat vooral het denkproces dat met creativiteit wordt geassocieerd de nieuwe ideeën losmaakt. Daarbij neemt juist het denkvermogen dat meer lineair is, af. Minder precieze antwoorden dus maar wel meer inspiratie. Naast dat wandelen voor het lichaam gezond is, kun je dus het bewegen in de vorm van wandelen prima inzetten op de momenten dat er even buiten de box gedacht moet worden.

Hoe je gemakkelijk meer kunt wandelen

Bergschoenen aan en de natuur in wordt lastig op een werkdag. Uit het onderzoek blijkt echter dat creatiever worden door wandelen niet zozeer te maken heeft met buitenlucht of omgeving maar vooral met de aard van de beweging. Dus kun je ook korte wandelingen inpassen op een werkdag, of je maakt een wandeling door het gebouw waar je werkt.  Want wandelen maakt je creatiever.

wandelen stimuleert de creativiteit

Steve Jobs, Barack Obama en hun mini pauzes

Steve Jobs maakte wandelingen, President Obama maakte zijn rondje om het Witte Huis. Kan je de frisse lucht in, even weg van de werkomgeving, dan doorbreek je ook nog eens de sleur van iedere dag. Zoek dan bij voorkeur wat groen op als dat bij jou in de buurt is. Dit maakt volgens het onderzoek niet uit voor je creativiteit maar geeft je wel weer extra energie.

Wandelen maakt je creatiever, dus neem een aantekenboekje mee of spreek in

Wandelen maakt je creatiever. Inspiratie voor ons eigen bedrijf Dutchpositives komt voornamelijk uit het maken van wandelingen. We gaan een dagdeel de natuur in en al lopend, pratend of juist stil, komen de ideeën naar boven. Later werken we de ideeën uit  tot producten of diensten.

Hieronder zie je de video van Marily Oppezo en daaronder heb ik ook de tips nog voor je samengevat die zij in de video vertelt

Wandelen stimuleert creativiteit
Vijf stappen om dit goed aan te pakken

Stap 1
Kies bewust een onderwerp om over te brainstormen

Stap 2

Kies een comfortabele situatie om te wandelen

Stap 3

Beperk je niet tot 1 idee, ga door en krijg zoveel mogelijk ideeën

Stap 4

Registreer deze ideeën tijdens je wandeling door ze in te spreken
Schrijf ze niet op

Stap 5

Lukt het niet? Stop.